top of page
  • Foto van schrijverEls Poecks

7 tips voor originele kerstfoto's

Ik had net de Kerstman met heel zijn inboedel verhuisd van mijn studio naar een grote en ruime locatie om de kerstshoots helemaal coronaproof te organiseren...maar het mocht niet zijn. Geen fotoshoots meer tem 13/12/2020.


De mama's en de papa's zullen nu zelf aan de slag moeten gaan om originele kerstfoto's te maken. Want een mooie kerstkaart zal dit jaar zoveel meer betekenen dan 'alleen maar een kaartje...'.

kerstmagie
'Christmas Magic'

1. Locatie

Een mooie locatie of een toffe achtergrond is super bepalend voor het resultaat van je foto. Want eerlijk is eerlijk, rondslingerend speelgoed of een stapel luiers staat toch wat rommelig. Open je ogen, kijk om je heen en zoek naar leuke details waar je jouw kind(eren) kunt fotograferen.


2. Decoratie

Kerstfoto's zijn de ideale beelden om te spelen met decoratie. Ga aan de slag met een mooie kerstboom, een leuk stuk speelgoed, een magisch boek of zelfs met een slee ! Je zal zien het zorgt voor sfeer in jouw foto.


3. Outfit

Zorg voor een leuke outfit. De kledij bepaalt immers ook de sfeer in de foto. Vermijd drukke prints op kleding. Kies voor een sobere outfit met zachte kleuren. Of kies net voor een mooie rode outfit. Indien meerdere kinderen samen op de foto gaan zijn bijpassende outfits ook heel leuk ! Let wel dat de kleuren van de kleding passen bij jouw decoratie en de gekozen locatie.


kerstengel kerstkaart kerstfoto
'Christmas Angel'

4. Bepaal je standpunt

Zeker bij het fotograferen van je kids - die toch echt een stukje kleiner zijn dan jij - is het belangrijk dat je een goed standpunt inneemt. Probeer je op ooghoogte te houden, ga door je knieën en houd je camera net wat hoger dan jijzelf. Maar voor elke leeftijd is dat natuurlijk anders, dus experimenteer en wissel van standpunt. Een foto van bovenaf of juist van onder. Verrassend wat die verschillen doen!


5. Details

Vaak is het mooi om naast al die portretfoto's, ook een detail op de foto te zetten. Juist die kleine handjes en blote voetjes zijn zo schattig. Tegenwoordig hebben veel smartphones een portretfunctie, waardoor je nog meer scherpte-diepte in je foto krijgt en de achtergrond wat wegvaagt. It’s all in the details!


6. Licht

Mooi licht is essentieel voor een goede foto. Gebruik daarom zo veel mogelijk daglicht en voorkom tegenlicht. Door met het licht mee te fotograferen krijg je niet alleen de meest heldere foto’s, maar ook de gezichtjes en ogen van je kid(s) lichten meer op. Perfect voor fantastische foto’s!


Jongen schrijft brief aan de kerstman.
'Letters to Santa'

7. Relax

Als je met kinderen op de foto gaat, moet je weten dat de foto's niet perfect zullen zijn. Zeker als je jonge kinderen wil fotograferen kijken ze misschien net op 'dat' moment een andere richting op. Streef niet naar perfectie maar streef naar beelden die tonen wie jouw kind werkelijk is !


Met de bovenstaande tips ben ik ervan overtuigd dat je aan de slag kan om mooie en persoonlijke kerstkaarten te maken. Let wel dat je jouw kaartjes tijdig bestelt aangezien drukkerijen in die periode ontzettend veel bestellingen verwerken.


Wil je toch graag een beetje extra magie aan jouw foto toevoegen ? Dan help ik je graag verder ! Ik kan ervoor zorgen dat er sneeuw uit de hemel valt, dat de lichtjes in jouw decor mooi branden, dat er een magische gloed uit het boek komt dat jouw kinderen aan het lezen zijn of dat het lijkt alsof jouw kindjes door een raam zijn gefotografeerd waar je buiten de sneeuwvlokjes ziet rond dwarrelen. Contacteer me voor de mogelijkheden via info@pixbyels.be.


Ik hoop dat iedereen gezond mag blijven in deze bizarre tijd en dat we elkaar snel weer kunnen zien !! Veel plezier bij het maken van jullie kerstkaart !


Lieve groet

Els

474 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page